0

Om sidan

Vi älskar kött, precis som du förmodligen också gör eftersom du har hittat hit till vår sajt! Vi älskar kött i allmänhet: stora stekar, hamburgare, bacon, grillade köttbitar och andra godsaker. Kärleken till köttet sitter i vårt DNA, även i ditt. Alla är vi nämligen köttätare från början, sedan bestämmer sig vissa för att bli veganer, vegetarianer eller flexitarianer. Ända sedan grottmänniskornas tid har vi människor varit köttätare. Vi dödade bytesdjur och åt deras kött för att överleva. Visst, vi åt även fisk, frukt och bär, grönsaker, nötter, svamp och annat, men utan köttet skulle mänskligheten aldrig haft en chans att överleva. Det är en sanning som, hur man än försöker, helt enkelt inte går att komma ifrån.

Och varför sträva emot? Kött är ju trots allt otroligt gott och dessutom nyttigt för oss! Forskning på området har visat att vi människor har ätit kött i åtminstone 2,5 miljoner år. Det var genom att äta kött som våra förfäder kunde överleva, och det är genom att äta kött som vi har för avsikt att fortsätta leva. Inga veganska eller vegetariska trender kan hindra oss från det vi gillar att göra mer än någonting annat – att äta kött! Därför vill vi dela med oss till dig av vår kärlek till köttet och de kulinariska upplevelser vi är med om. Vi har bland annat gett oss ut i såväl Sverige som i våra skandinaviska grannländer för att hitta de absolut bästa restaurangerna för oss köttälskare.

I en tid då allt fler röster höjs för att vi ska äta mindre kött, eller sluta äta kött helt och hållet, höjer vi rösten för att få fler att upptäcka detta underbara livsmedel. Inga politiskt korrekta TV-personligheter eller politiker ska tala om för oss vad vi ska äta, när vi ska äta eller hur vi ska äta vår mat. Det är dags att vi sätter ner foten och markerar att det är här linjen går, ni kommer hit men inte längre. Höj din röst (och din stekspade), lägg på ännu en burgare på grillen, strunta i att grilla svamp, paprika och tomater i sommar, satsa istället helhjärtat på köttet!

Oavsett om du äter kött för att det är gott, för att du bygger muskler eller av helt andra anledningar, är du varmt välkommen att göra oss sällskap i vår kamp för alla köttätare där ute i landet. Tillsammans är vi starka! Tillsammans står vi upp för våra rättigheter som köttätare!