MASH i Köpenhamn

MASH i Köpenhamn

Den danska köttrestaurangen MASH ligger i Köpenhamn och kallar sig själv för ett modernt amerikanskt stekhus. Detta koncept har visat sig vara så populärt bland de danska matgästerna att ytterligare filialer har öppnat i andra delar av landet. Restaurangen ligger på Bredgade i Frederiksstaden, och blandar det bästa av två världar – det amerikanska steakhouse-stuket med det danska informella sättet att äta och dricka. Restaurangens inredning domineras av röda lädersoffor, speglar och restaurangen upplevs som rymlig. Köttet kommer från Danmark, där det har hängmörats under 90 dagar, från Uruguay, Japan, Australien och USA. För den som inte är sugen på kött, finns fisk också på menyn. Här fokuserar vi dock som bekant på kötträtterna.

Kötträtterna på menyn

Vi går direkt på huvudrätterna, som är sorterade efter ursprungsland. Från Uruguay kan man bland annat välja ryggbiff eller entrecôte av anguskött. De danska bidragen är en hängmörad entrecôte och en filé. Restaurangen erbjuder också utvalda bitar japansk wagyu inklusive kobebiff. Från det stora landet i väst kan man välja mellan New York strip, entrecôte, entrecôte med ben och porterhousestek. Köttet kommer i dessa fall från Omaha, Nebraska. Den sistnämnda rätten bör man dock vara två personer att dela på, då den väger ungefär 1,3 kilo!

Från Australien kommer en tomahawk-stek på ungefär kilot. Fiskrätterna behöver vi inte gå in närmare på här, men vi kan nämna att övriga huvudrätter som serveras är: stek med pommes, iberico fläskkotlett, lammkotletter, grillade hamburgare, en burgare på ungefär 200 gram med bacon, ost och chilipommes, samt kycklingbröst. Det finns med andra ord en hel del godsaker att välja mellan på menyn!

Vad som särskiljer MASH från konkurrenterna

Även om inredningen naturligtvis håller hög kvalitet, är det egentligen inte den som gör att MASH sticker ut från mängden, bortsett kanske från den enorma kylen med glasdörrar, där olika styckningsdetaljer hänger och ligger för allmän beskådan. Det som MASH har gjort bra här, är att de inte bara visar upp köttet för sina gäster utan också har tagit fram detaljerade beskrivningar, där gästerna kan läsa sig till var köttet kommer från och hur det har mörats. För köttnördar som oss är detta förstås väldigt intressant information och förhöjer hela upplevelsen av restaurangen! Det är ju trots allt sådana här mindre detaljer som bidrar till det generella helhetsintrycket.

Det som verkligen gör att MASH spelar i en liga för sig bland köttrestaurangerna i Köpenhamn, är att allt från maten och vinet till servicen är utmärkt. Men varför nöja sig med att besöka ett MASH i Köpenhamn när man har möjligheten att besöka fler?

MASH Penthouse

Som vi redan berättat, har MASH öppnat på flera håll i landet. Numera finns filialer i såväl Århus, Odense, Hørsholm och Charlottenlund som på Köpenhamns flygplats. Filialer har även öppnats i Hamburg, Tyskland och London, England. Som om inte det vore nog, har man på 12:e våningen av Tivoli Hotel slagit upp portarna till ännu ett MASH. När du ändå är i Köpenhamn och avnjuter restaurangkedjans härliga måltider, bör du naturligtvis även besöka kedjans enda penthouse-restaurang! Här kan du likt i övriga restauranger i kedjan avnjuta saftigt kött och läskande cocktails. Huruvida du vill kombinera drinkarna och köttet är förstås upp till dig själv och din smak, men såväl drinkarna som köttet kan ge dig en smakupplevelse utöver det vanliga.

Det är inte alltid särskilt enkelt att hitta en väl tillagad köttbit dessa dagar, men MASH i Köpenhamn tar verkligen stolthet i sitt hantverk och har utfodrat hungriga gäster under flera år nu. Det senaste tillskottet i kedjan, penthouse-restaurangen på 12:e våningen, ligger bara några minuter från centralstationen och har en utsikt som gör restaurangen till en utmärkt plats att förlägga en romantisk dejt eller en festkväll på stan. Denna restaurang håller samma höga kvalitet som den på Bredgade i stan. Vad du ska beställa? Varför inte vår personliga favorit – en utsökt entrecôte med sötpotatispommes, och avsluta måltiden med en fruktsorbet?

Thor Wallin • december 3, 2016


Previous Post

Next Post