Bästa hamburgerhaken i Stockholm

Bästa hamburgerhaken i Stockholm

Ibland känner man för en lite finare middag på en köttrestaurang av hög klass, men ibland är det enda man kan tänka på en riktigt köttig hamburgare som bara dryper av fett! Hamburgaren har blivit en allt större del av den västerländska matkulturen, och hamburgaren är en maträtt som kan varieras på oändligt många sätt. Genom att lägga ost mellan köttet och brödet går den till exempel från att vara en hamburgare till att bli en så kallade cheeseburgare. Men det slutar inte där – hamburgare är en hel vetenskap och allt från vilka styckningsdetaljer som ska ingå i färsen till hur färsen ska malas, om man ska “smasha” burgaren eller rulla en lång korv av den och skära ut köttpuckar, är ett ämne som ofta debatteras.

Samma sak gäller brödet. Briochebröd är populära för tillfället, men även brödet är en aspekt av burgaren som går att förändra på många olika sätt. Och då har vi inte ens kommit till dressingen och tillbehören. Saltgurka och lök är några av de vanligaste tillbehören, men det går att ha i princip vad som helst på en hamburgare. Ingen kan mer om hamburgare än de proffs som dagligen arbetar med burgare och ägnar mycket tid och energi åt att skapa den ultimata hamburgaren. Därför har vi nu valt att presentera de absolut bästa hamburgerrestaurangerna i vår huvudstad.

Lily’s Burger

Lily’s Burger finns såväl i Hornsberg som på Nytorget. Den restaurang vi har besökt är den på Hornsbergsstrand. Det är filmstjärnan Joel Kinnaman och hans kollega från Snabba Cash, Mahmut Suvakci, som tillsammans har öppnat Lily’s Burger. Denna restaurang var den andra renodlade hamburgerrestaurangen att öppna i Stockholm, efter Flippin Burgers. På menyn hittar du hamburgare med spännande och originella namn, såsom Den Gode, Den Onde och Den Fule.

En sak som vi gillar med den här typen av hamburgerrestauranger, är att det till skillnad från på snabbmatkedjornas restauranger inte finns några färdigkomponerade menyer. Istället väljer du själv en hamburgare, eventuell extra topping eller extra kött, snacks, tillbehör såsom pommes frites, lökringar, sallad eller coleslaw, dippsås och läsk, öl eller milkshake samt eventuell dessert. Lily’s Burgers burgare håller riktigt hög kvalitativ och restaurangen är definitivt ett av de bästa hamburgerhaken i Stockholm!

Flippin Burgers

Flippin Burgers var den första hamburgerrestaurangen att öppna i Stockholm. Restaurangen serverar bra burgare och har trevlig personal. Flippin Burgers lägger ner mycket tid, energi och stolthet i allt från ingredienser till tillagning och service. Deras milkshakes är riktigt goda och de erbjuder dessutom ett bra utbud av öl, cider, vin och sprit. Flippin Burgers är förmodligen den mest kända av Stockholms hamburgerrestauranger, så det är viktigt att du anländer i god tid om du inte vill stå i den långa och ringlande kön. Det går inte att boka bord och mat för avhämtning beställs även den på plats.

Phil’s Burgers

Phil’s Burgers finns på Kungsholmen, Gärdet och Stureplan i Stockholm, samt i Sundbyberg, Uppsala och Eskilstuna. Restaurangkedjan marknadsför sig själv som en lite lyxigare sådan och har mer av en skandinavisk inredningsstil än en amerikansk stil. Stället har en speciell lunchmeny som gäller mellan klockan 11 och 16, och en något utökad kvällsmeny. Denna hamburgerkedja har fått minst sagt blandade recensioner, men vi lämnade restaurangen på Gärdet väldigt belåtna.

Käk

Käk på Hornstull är en hamburgerrestaurang som har öppnats av rapparen Petter, tillsammans med ägarna av Judith & Bertil. På den sistnämnda restaurangen serverade de på onsdagskvällarna olika sorters street food under namnet Käk. Nu har de alltså öppnat en separat restaurang med samma namn som bara serverar hamburgare och ingenting annat. Käks milkshakes är förmodligen några av de godaste som huvudstaden har att erbjuda och burgarna går inte heller av för hackor! Vi kan väl nämna att Käk har fått en del kritik från olika håll för att mer eller mindre ha kopierat menyn från Shake Shack. Men samtidigt är goda idéer värda att stjäla och alla hamburgerrestauranger har ju ursprungligen hämtat sin inspiration någonstans.

Hamburgare

Thor Wallin • december 6, 2016


Previous Post